Menu Sluiten
zuiver drinkwater

Filters voor zuiver drinkwater

Puur welzijn

Water, bron van leven en gezondheid!
Puur welzijn!

ZUIVER DRINKWATER, zo natuurlijk en vanzelfsprekend is het vandaag niet meer. Klimaatveranderingen en verontreiniging baren ons steeds meer zorgen. Lang beschouwde men flessenwater als beste alternatief. Vandaag weet men dat flessenwater belastend is voor het milieu en bijvoorbeeld ook microplastics bevat. Van merk tot merk verschilt de kwaliteit van het flessenwater. Meer en meer worden duurzaamheid en een zo klein mogelijk ecologische voetafdruk van steeds groter belang.

Leidingwater

Leidingwater moet in België voldoen aan strenge drinkwaternormen volgens de EU-richtlijn 98/83/EG.

Soms raken leidingen toch verontreinigd, houdt men niet van de smaak van het water, of wil men gewoon nog zuiverder water !

Met actieve kool verwijdert men onaangename geur of smaak, vermindert men het chloorgehalte en verwijdert men organische onzuiverheden.

Met een filtersysteem op basis van omgekeerde osmose kan het water nog beter gefilterd worden en verwijder je ongewenste stoffen zoals zware metalen, restanten van medicijnen, hormonen, pesticiden, bacteriën, virussen…

REGENWATER en grondwater

Ook van regenwater en grondwater kan men proper water maken voor het huishouden. Zelfs zuiver drinkwater is mogelijk, maar niet altijd. Ontdek er meer over op onze pagina rond filtersystemen voor regenwater en grondwater.

Definities

Actieve kool is een speciaal behandelde koolstof die door adsorptie allerlei stoffen aan zich kan binden.

zuiver drinkwater
Actieve kool

Omgekeerde osmose : Het Omgekeerde Osmose proces gebruikt een semi-permeabel membraan om opgeloste vaste stoffen, organische stoffen, nitraten, sulfaten, virussen,… van water te scheiden. Dit proces wordt ‘omgekeerde’ osmose genoemd, omdat het druk vereist om het water door een membraan te persen, terwijl alle onzuiverheden achterblijven.

zuiver drinkwater
Omgekeerde osmose

Filters voor Zuiver drinkwater – Onze oplossingen

Zuiver drinkwater

ZUIVER DRINKWATER MET Omgekeerde osmose
voordelen in het dagelijks leven

Zuiver en veilig
Het filterend vermogen van dit proces garandeert de eliminatie van bacteriën, virussen en 99% van de onzuiverheden zoals nitraten, chloor en zware metalen.
Goedkoop
Door het grote prijsverschil tussen kraantjeswater en flessenwater, is uw installatie al heel snel terugbetaald, op gemiddeld 2 jaar tijd voor een gemiddeld gezin.
Ecologisch
U draagt bij tot een kleinere ecologische voetafdruk door een forse vermindering van uw gebruik van plastic flessen, die enorm schadelijk zijn voor het milieu.
Lekker
Het gezuiverde water respecteert de smaak van uw voedingsmiddelen en dranken, zodat u beter van hun pure smaken kunt genieten.
Handig
Het systeem wordt onder het aanrecht geïnstalleerd en u beschikt elke dag over zuiver water, zonder dat u met flessen hoeft te zeulen.

ZUIVER DRINKWATER MET DE PURE ULTRA – een compact ontwerp

Drinkwatersysteem op basis van omgekeerde osmose.

Past makkelijk in kleine ruimtes onder uw aanrecht, dankzij het geïntegreerde ontwerp van toestel en waterreservoir

Beschikbaar in twee uitvoeringen :
PURE ULTRA BASIC : hydraulisch instapmodel, werkt volledig autonoom op de druk van het leidingwater
PURE ULTRA PLUS : hogere waterdruk en extra efficiëntie dankzij de elektronische sturing met pomp

zuiver drinkwater
zuiver drinkwater

ZUIVER DRINKWATER MET DE ZIP – Zero Installation Purifier

Plug & Play drinkwatersysteem op basis van omgekeerde osmose.

  • Handig mee te nemen op vakantie.
  • Geen waterverlies : het afvalwater van het filterproces wordt opgevangen en kan je gebruiken om bijvoorbeeld plantjes water te geven.

ZUIVER DRINKWATER MET DE LOGICO AQUA – Filtratie met actieve kool

Hoogwaardige filter voor verbetering van uw drinkwater

De geïntegreerde 5μ sedimentfilter met actieve kool vervaardigd uit schors van kokosnoten, is de beste bescherming tegen onzuiverheden! Het verwijdert zichtbaar en onzichtbaar sediment tot 0,005 mm, slechte geur en smaak, 99,3% van chloor, organisch en anorganisch materiaal.

  • Direct pack – direct aangesloten op uw keukenkraan
  • 1-Way pack – met apart standaard kraantje
  • 3-way pack – met 3-weg kraan
zuiver drinkwater